Nieuwe wijk Hyde Park wordt stukje Londen onder Amsterdam

Hyde Park maakt van Amsterdam-Zuidwest de nieuwe levendige voorstad van de metropool, als het aan projectontwikkelaar en visionair André Snippe ligt. Met dit nieuwe bouwproject verschijnen circa 3.800 appartementen in design ontworpen blokken, mét butlerservice en uitzicht op een elegant stadspark. Allure, grandeur, gezelligheid. En toegankelijk geprijsd bovendien.

Op maandagochtend is het een drukke bedoening in Hyde Park House, de showroom waar het toekomstplaatje op fraaie wijze wordt gepresenteerd. Nieuwsgierige huizenzoekers krijgen een rondleiding langs de verschillende modelwoningen – van bescheiden appartement van zestig vierkante meter tot royale Eric Kuster-penthouses. De afwerking is voortreffelijk. Er wordt gewandeld rond de maquettes.

Daarnaast zijn in de diverse showrooms alle materialen te bezichtigen die worden toegepast in de appartementen zoals, vloeren, wandbekleding, keukens en badkamers. Toekomstige bewoners kunnen keuzes maken voor hun eigen appartement. Er wordt gespeeld met domoticasystemen – klik bijvoorbeeld op de functie ‘Netflix-en-chill’ en de lichten worden gedimd, terwijl de gordijnen sluiten… Het aureool rond Hyde Park is veelbelovend.

Net als de Thames…

“Gezelligheid staat bij Hyde Park op één”, vertelt André Snippe. “Je moet kunnen genieten. Ik ben zowel geïnspireerd door de moderne architectuur van The Docklands, als dat chique gevoel van Hyde Park – beide in Londen. En ook door de terrassen van Brussel en Parijs, waar je allerlei type mensen elkaar ziet ontmoeten: van jong tot oud, met een kleine of grote portemonnee… Die beleving wil ik hier ook. Zowel de young professional van de Zuidas, als de gezinnen en zelfs de empty nesters.”

“Ik wil dat ze hier blij worden en de buurt niet hoeven te verlaten. Dat de toekomstige bewoners hier kunnen flaneren door het park en de mogelijkheid hebben om uit diverse restaurants en cafés een keuze te kunnen maken. Zelfs een bruin café, want ja, die Jordanese kroeg, die komt er ook! Het wordt hier het moderne wonen van de toekomst, maar dan wel met de dorpse allure van een bakery om de hoek. Er moet leven in de brouwerij komen, hetgeen in veel Nederlandse wijken nog weleens achterblijft. En ga je er toch op uit, dan zit je hier natuurlijk in het hart van de randstedelijke bedrijvigheid.”

Zuidas

De locatie en bereikbaarheid van Hyde Park zijn inderdaad bijzonder. Om de zeven minuten een trein die binnen vier minuten op Schiphol is, binnen twaalf minuten op de Zuidas, binnen 25 minuten in het centrum van – kies maar – Amsterdam, Leiden, Den Haag of Utrecht. En vergeet ook niet het strand van Zandvoort, 22 minuten verderop.

“Wist je dat de gemiddelde Amsterdammer langer onderweg is naar zijn werk dan de gemiddelde Londenaar? Daar komt nu verandering in. Ook wordt het metronet van de Noord/Zuidlijn doorgetrokken naar Station Hoofddorp. Ideaal voor de toekomstige bewoners van Hyde Park. Daarnaast gaan we ook een ‘car sharing’-programma opzetten.”

Grootste nieuwbouwproject

Het is trouwens niet de eerste keer dat de Amsterdamse projectontwikkelaar André Snippe een verlaten kantorenlocatie omtovert tot een bruisende nieuwe levendige woonbuurt. Met Holland Park deed hij dit eerder in Diemen. Dit resulteerde in een moderne invulling van sfeervolle herenhuizen gelegen aan de grachten.

Hyde Park is de nieuwste uitdaging van Snippe Projecten en zijn team. In samenwerking met Winy Maas van het architectenbureau MVRDV wordt deze woonwijk gerealiseerd op de plek van het voormalige kantoorpark Beukenhorst-West. Er komen 3.800 appartementen voor minimaal 6.000 inwoners – daarmee vormt de wijk qua volume één van de grootste nieuwbouwprojecten van de Benelux.

7.000 inschrijvingen

Hoofddorp is hard op weg om de nieuwe ‘booming’ leefstad te worden. Ter indicatie: op dit moment zijn er al circa 7.000 inschrijvingen geregistreerd, nog voor de verkoop moet starten. In 2019 steeg de verhuurprijs in Hoofddorp het hardst van alle woonplaatsen in Nederland. De stad in de Haarlemmermeer heeft bovendien de grootste hoeveelheid expats van onze steden en staat op de zevende plek als het gaat om locaties met een totaalplaatje qua voorzieningen en veiligheid.

Bijzonder aan Hyde Park is de butlerservice waar de bewoners gebruik van kunnen maken. “Het is toch fijn als je een pakketje bestelt en dat diezelfde avond bij de receptie in je eigen gebouw kunt ophalen? Ook kunnen bewoners hier terecht voor een was-, stoom- en strijkservice, fietsenmaker en bloemenleverancier en meer. Het hoort er allemaal bij. Butlerservice klinkt misschien als iets dat alleen voor vermogende mensen toegankelijk is, maar dat valt op deze schaal enorm mee. Door de grote schaal van deze gebouwen en het aantal appartementen, blijven de kosten zeer gering.”

“Ik voorspel dat het fenomeen butlerservice alleen maar normaler gaat worden. Ook heeft het een functie ten aanzien van de veiligheid van het gebouw. Wat dat betreft werken we met Hyde Park mee aan het wonen van de toekomst, zoals ook in Londen, Parijs en New York waar dergelijke services behoren tot het standaard woongenot. Hier gaan we voor in Hyde Park!”

Bron: https://uitmagazine.com/hyde-park-amsterdam/

« Terug naar overzicht